Călători prin această lume

14 mai

Călători prin această lume

„Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei. Calea celor răi este ca întunericul gros: ei nu văd de ce se vor poticni.” (Proverbe 4:18-19)

Imaginează-ți un drumeț care trece printr-o pădure. Vremea este ploioasă, iar cărarea duce către o zonă plină de spini și noroi. Având experiență, drumețul se mișcă ușor și cu atenție, evitând să se murdărească sau să-și agațe hainele.  

Acum imaginează-ți un alt drumeț, care nu este la fel de precaut. Trecând prin același loc, hainele acestui drumeț sunt agățate de spini și se rup, iar pielea sa este umplută de zgârieturi și vânătăi. Poate chiar cade și se lovește sau, mai rău, își pierde viața.  

Așa este și cu sufletele noastre. Trupul nu este altceva decât o haină a sufletului. Sufletul are abilitatea de a-și croi drum prin această lume, evitând spinii păcatului și murdăriile lumești. Dacă este suficient de precaut, el poate evita chiar și capcanele așezate în calea sa.

Rezultatul unei astfel de trăiri este că atât trupul cât și sufletul sunt păstrate în curăție, ceea ce Îi aduce glorie lui Dumnezeu. (Pseudo-Macarie: Predici)

Un răspuns personal

Doamne, pe drumul anevoios al lumii acesteia, ajută-mă să înaintez cu atenție. Numai harul Tău m-a ajutat să ajung atât de departe. Pe Tine mă bizui să îmi conduci pașii în continuare! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.