O dragoste neclătinată

13 mai

O dragoste neclătinată

„Iată, neamurile sunt ca o picătură de apă din vadră, sunt ca praful pe o cumpănă; El [Domnul] ridică ostroavele ca un bob de nisip.” (Isaia 40:15)

Dragostea ta față de Domnul să fie aceeași în toate momentele vieții. Iubește-L pe Dumnezeu în belșug și în lipsă, deopotrivă. Caută fața Lui atât în boală cât și în sănătate. Roagă-te Lui atunci când ești încercat, dar pleacă-te pe genunchi și când nu treci prin încercări. Descoperă mai mult din Dumnezeu atunci când treci prin suferință, dar și când experimentezi vremuri de bucurie sufletească.

Este ca și cum ai căra, constant, două găleți. Dacă una este grea, cealaltă pare mai ușoară. Cu cât renunți mai mult la dorințele proprii, cu atât mai ușor îți va fi să te opui ispitei. Cu cât dai mai mult, cu atât mai ușor este să dăruiești. Iar dacă Îl iubești pe Dumnezeu cu adevărat, vei fi gata să renunți la întreaga lume, fără să stai pe gânduri. (Meister Eckhart: Predici)

Un răspuns personal

Doamne, fă ca dragostea mea pentru Tine să nu fie condiționată de circumstanțele în care mă aflu. Ajută-mă să Te iubesc cu adevărat! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.