Dedicați lui Dumnezeu

6 mai  

Dedicați lui Dumnezeu

„Tu numeri paşii vieţii mele de pribeag; pune-mi lacrimile în burduful Tău! Nu sunt ele scrise în cartea Ta?” (Psalmul 56:8)

Pentru Dumnezeu, fiecare lucru mărunt din viața noastră este de o importanță majoră. De ce, oare, nu avem aceeași atitudine față de cerințele Lui?

Hristos a fost pentru noi un model al dedicării în slujire. De multe ori era atât de concentrat pe lucrarea Sa, încât uita să mănânce. Își petrecea ziua slujindu-i pe ceilalți, iar zorii dimineții Îl găseau pe genunchi, în rugăciune. În ciuda trădării, batjocurilor, ispitelor și suferinței, El și-a dovedit dedicarea până la moarte. Dacă Hristos a fost atât de serios în lucrarea Lui (săvârșită spre binele nostru)  nu ar trebui să tratăm și noi cu mai multă seriozitate mântuirea de care avem parte?

Duhul Sfânt lucrează în viața noastră în mod constant. Ne îndrumă, ne instruiește, și este mâhnit atunci când Îl respingem. Este dedicat în a ne oferi pace sufletească și bucurie autentică. Nu ar trebui, oare, să fim mai serioși în a fi receptivi și ascultători de vocea Lui?

Dumnezeu ascultă cu atenție rugăciunile noastre și Își înnoiește zilnic bunătățile și mila față de noi. E lângă noi la orice pas și ia aminte la fiecare suspin al nostru. Și totuși, tindem să ne amintim de El numai în vremuri de restriște. Chiar așteptăm roadele binecuvântării când noi Îl neglijăm pe Cel ce binecuvântează?

Poate nu realizăm însă diavolul, de asemenea, este dedicat. În fiecare clipă caută noi modalități de a ne îndepărta sufletul de Dumnezeu, și lucrează fără să obosească în atingerea acestui scop. Orice fărâmă de neglijență sau lipsă de responsabilitate poate atrage cu sine daune grave în plan spiritual. Avem nevoie de disciplină pentru a nu lăsa nimic (nici măcar pasiunile personale) să fure dedicarea noastră pentru Domnul! (Richard Baxter: Odihna veșnică a sfinților)  

Un răspuns personal

Doamne, Te laud pentru că în ciuda păcatului meu, ești interesat de mine! Ajută-mă să Te prețuiesc mai mult și să tratez relația cu Tine și slujirea cu seriozitate și responsabilitate! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.