Poate fi rugăciunea cuprinsă în cuvinte?

30 aprilie

Poate fi rugăciunea cuprinsă în cuvinte? 

„Isus a zis: <<Şi voi tot fără pricepere sunteţi?>>” (Matei 15:16)

Este benefic pentru suflet să nu încerce a se ridica prin forțele proprii. Căci în felul acesta, în loc să înainteze, riscă să pășească înapoi. Rugăciunea este pentru suflet ca apa răcoritoare pentru cel însetat. Iar setea sufletului după Dumnezeu este una constantă.

O viață de rugăciune se zidește pe smerenie. Cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atât mai multă umilință ne trebuie. Mândria poate naște dorința de a fi mai spirituali, de aceea trebuie să avem o atitudine smerită, recunoscându-L pe Dumnezeu în toate lucrurile.

Este important să practicăm disciplina rugăciunii zilnice. Indiferent cât am lectura despre puterea rugăciunii în viața de creștin, nici o carte nu va dovedi acest adevăr mai bine decât experiența personală. (Teresa de Avila: Cartea vieții mele)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă să Te recunosc în toate lucrurile. Ajută-mă să petrec mai mult timp în rugăciune, iar cărțile creștine să îmbogățească timpul meu de părtășie, nu să-l înlocuiască. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.