Tăișul limbii

29 aprilie

Tăișul limbii

„Toată ziua îmi răstălmăcesc cuvintele; toate gândurile lor sunt împotriva mea, ca să‑mi facă rău.” (Psalmul 56:5-6)[1]

Sfântul Francis încadra bârfa în aceeași categorie cu mușcătura de șarpe. Bârfa și calomnia sunt dăunătoare vieții spirituale. Ele sunt ca o boală care se hrănește cu zvonuri, provocând împovărare sufletească și amărăciune.

Într-o zi, Sf. Francis a surprins un călugăr vorbindu-l de rău pe un altul, astfel că a cerut verificarea acuzațiilor respective. Potrivit hotărârii sale, dacă acuzația se dovedea falsă, călugărul care împrăștiase zvonul urma să fie privat de dreptul de a se ruga, până când făcea tot ce îi stătea în putință pentru a repara paguba creată.    

Ca și creștini, suntem chemați să ne zidim și să ne încurajăm unii pe alții. Bârfa aduce numai urmări negative. Hristos ne cere să ne iubim aproapele și să punem binele lui peste al nostru. Decât să ne folosim limba pentru a răspândi zvonuri, mai bine am folosi-o pentru a binecuvânta. (Bonaventure: Viața Sf. Francis)

Un răspuns personal

Doamne, uneori sunt ispitit să creez o impresie bună despre mine, defăimându-i pe alții. Iartă-mă, Doamne, că am scos în evidență greșelile altora, ignorându-le pe ale mele. Te rog să vindeci orice rană cauzată de vorbele mele neînțelepte. Ajută-mă să-mi folosesc cuvintele pentru a încuraja și pentru a binecuvânta. Amin[2]


[1] Versiunea NTR.

[2] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.  

Pe perioada stării de urgență, Biserica Baptistă Elim Oradea își suspendă serviciile din locație.

Timpul de închinare și rugăciune de miercuri se va face prin sistem de videoconferință.

În fiecare duminică dimineața vom avea servicii doar online; urmează să avem o pagină dedicată transmisiunilor live.

Între timp, vă încurajăm la închinare în familii, citirea Scripturilor și a literaturii de calitate, rugăciuni, conversații ziditoare. Rămânem încrezători în Domnul nostru.