Locul rugăciunii într-o viață aglomerată

27 aprilie

Locul rugăciunii într-o viață aglomerată

„Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase.” (Luca 18:1)

Probabil vei avea momente în care nu vei putea experimenta bucuria meditației sau a rugăciunii tăcute. Nu te lăsa descurajat! În astfel de situații, întoarce-te la obiceiul de a te ruga cu voce tare. Indiferent de impedimentele cu care te confrunți, trebuie să rămâi constant în ce privește rugăciunea.

Atunci când ești cuprins de deznădejde, încearcă să îți amintești că Dumnezeu este cu tine! Oricât de mult ar călători în timpul zilei, păsările se întorc mereu la cuibul lor. În mijlocul unei vieți aglomerate, găsește-ți un loc de refugiu, în care să stai cu Dumnezeu. Poți medita la Domnul și în timp ce îndeplinești o sarcină. Nici chiar o mulțime de oameni nu poate să întrerupă aceste momente intime ale meditației.

Împăratul David a fost ocupat cu numeroase responsabilități; totuși, el spune deseori în Psalmi: „Însă eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mâna dreaptă” (Psalmul 73:23); „Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei” (Psalmul 16:8); „Eu îmi întorc necurmat ochii spre Domnul” (Psalmul 25:15).

Rareori poți spune că ai fost prea ocupat pentru a-I acorda Domnului câteva minute din timpul tău. Fiecare zi aduce cu sine o mulțime de oportunități pentru a-ți întoarce privirea către Domnul. Ia-ți angajamentul de a picura zilnic parfumul rugăciunii peste viața ta. Dacă ai parte de bucurie, mulțumește-I Domnului. Dacă observi o nevoie, cere-I Lui ajutorul. Fiecare lucru din viața ta este un motiv de rugăciune. (Francis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Doamne, vreau să fiu credincios în practicarea zilnică a rugăciunii. Chiar dacă am un program încărcat și de multe ori simt că nu am timp pentru Tine, acest lucru este doar dovada faptului că nu ești prioritar în viața mea. Ajută-mă să fac din părtășia cu Tine prioritatea mea zilnică! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.