Umbre ale Divinității

26 aprilie

Umbre ale Divinității

„Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, şi puterea Celui Preaînalt te va umbri.” (Luca 1:35)

Fiecare lucru pe care îl experimentăm în viață (fie acesta o ispită, o greutate sau o responsabilitate) reprezintă doar umbra unui anumit moment. Iar în această umbră se ascunde faptul că toate lucrurile sunt o expresie a voii lui Dumnezeu.

Maria a realizat lucrul acesta. Nimic nu era deosebit în viața acestei tinere. Biblia nu consemnează nici un lucru uimitor sau miraculos referitor la Maria. Și totuși, dintre atâtea alte persoane, ea este cea pe care Dumnezeu a găsit-o vrednică.

Oare ce a reușit să alimenteze credința lui Iosif și a Mariei? – Semnele divine imprimate în fiecare moment. Atunci când cei doi vedeau lucrurile obișnuite care-i înconjurau, percepția lor trecea dincolo de acestea. În ce privește aparența exterioară, ei nu erau cu nimic diferiți de ceilalți oameni. Însă credința lor Îl recunoștea pe Dumnezeu chiar și în lucrurile mărunte.

Aceasta este o mană cerească pentru credincioși. Căci El „pe cei flămânzi i-a săturat de bunătăţi” (Luca 1:53). Dumnezeu se lasă descoperit și în cele mai mici lucruri. Dacă privim cu atenție în jurul nostru, vom putea descoperi mereu umbre ale Divinității. (Jean-Pierre de Caussade: Abandonare în mâna lui Dumnezeu)     

Un răspuns personal

Doamne, vreau ca desfătarea mea să fie în Tine! Te recunosc în toate lucrurile! Nu mă lăsa să îmi asum eu meritele sau să închid ochii la minunile pe care le faci în viața mea. Ajută-mă să văd mâna Ta la lucru chiar și în situațiile obișnuite de zi cu zi. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.  

Pe perioada stării de urgență, Biserica Baptistă Elim Oradea își suspendă serviciile din locație.

Timpul de închinare și rugăciune de miercuri se va face prin sistem de videoconferință.

În fiecare duminică dimineața vom avea servicii doar online; urmează să avem o pagină dedicată transmisiunilor live.

Între timp, vă încurajăm la închinare în familii, citirea Scripturilor și a literaturii de calitate, rugăciuni, conversații ziditoare. Rămânem încrezători în Domnul nostru.