Lupta spirituală

21 aprilie

Lupta spirituală

„Și cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli.” (2 Timotei 2:5)

Dacă dorești să atingi un nivel înalt al culmii spirituale, va trebui să duci niște lupte constante împotriva proriului eu. Va fi nevoie de toată puterea ta, de aceea este nevoie să te pregătești. Va fi nevoie de toată determinarea și de tot curajul pe care îl poți aduna.

Nici un alt război personal nu e luptat cu atât de multă determinare ca cel spiritual. Noi, oamenii, ne suntem atât prieten cât și dușman, ambele părți fiind egale. De aceea, orice astfel de luptă câștigată Îi face plăcere lui Dumnezeu.

Oricine are curajul să își controleze pasiunile, să își inhibe ispitele și să respingă orice înclinare, cât de mică, către voința personală, va avea numai de câștigat în fața lui Dumnezeu. Fără aceste victorii, găsim foarte puțină glorie chiar și în cele mai severe discipline, în cea mai mare austeritate sau în aducerea la Domnul a multor păcătoși.

De aceea, lupta trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi. Oare ce așteaptă El de la noi?

Ai putea începe prin a te echipa cu patru arme spirituale necesare pentru a fi victorios:

•           Nu te baza doar pe propria persoană

•           Ai încredere deplină în Domnul

•           Folosește-ți mintea și corpul în mod adecvat

•           Roagă-te

(Lawrence Scupoli: Războiul spiritual)

Un răspuns personal

Doamne, chiar și cei mai spirituali oameni au parte de astfel de zbucium. Ajută-mă să lupt împotriva firii mele păcătoase în fiecare zi, și cu ajutorul Tău, să fiu victorios. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română de către Alina Pamparău, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.