Schimbarea vitezelor

22 aprilie

Schimbarea vitezelor

„Îmi ardea inima în mine, un foc lăuntric mă mistuia; și atunci mi-a venit cuvântul pe limbă și am zis: <<Doamne, spune-mi care este sfârșitul vieții mele, care este măsura zilelor mele, ca să știu cât de trecător sunt.>>” (Psalmul 39:3-4)

După orice timp de meditație este absolut necesară imediata punere în practică a rezoluțiilor create. Nu lăsa pe următoarea zi. Fără acest obicei, meditația poate deveni inutilă sau chiar dăunătoare. A medita, doar ca un simplu obicei, fără a pune în aplicare ceea ce înveți, ar putea să te ducă într-un punct în care să crezi că ai devenit o persoană care nu ești, de fapt. Dacă, de exemplu, alegi să câștigi inima unui dușman prin faptul că ești blând cu acea persoană, vei încerca să găsești chiar acum o cale prin care să faci acest lucru. Dar dacă totuși nu reușești să te întâlnești cu acea persoană, atunci poți măcar să te rogi pentru ea.

Atunci când rugăciunea personală este gata, este bine să rămâi în liniște câteva momente. Fă tranziția către celelalte responsabilități în mod gradual. Imaginează-te într-o grădină frumoasă și rămâi prezent acolo pentru câteva momente. Mergi atent spre poartă pentru a nu pierde prețiosul untdelemn pe care îl porți. Nu fi fals în preajma altor persoane dar încearcă să ții rugăciunea ca un mod de viață constant.

Este de fapt o artă să poți face tranziția de la momentele frumoase de rugăciune la cele în care este necesar să lucrezi pentru existența zilnică. Un avocat este nevoit să treacă de la rugăciune în sala de judecată, comerciantul la magazinul lui, o persoană casnică trece la oferirea de sarcini în așa fel încât să nu creeze disconfort celor din casă. Atât momentele de rugăciune cât și celelalte sarcini care trebuiesc îndeplinite zilnic sunt daruri de la Dumnezeu. (Francis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Într-o zi, poate, Domnul meu, viața mea personală și cea de rugăciune se vor împleti într-un mod armonios. Dar deocamdată, doar un lucru cer, să pot beneficia de rezultate frumoase din ambele. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română de către Alina Pamparău, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.