Inconveniențe și pierderi

17 aprilie

Inconveniențe și pierderi

„Gol am ieșit din pântecele mamei mele și gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat și Domnul a luat – binecuvântat fie Numele Domnului!” (Iov 1:21)

Mulți dintre noi experimentăm incoveniențe. De exemplu, poate că suntem vizitați de cineva, dar nu avem nici un mijloc de a-l distra. Sau trebuie să apărem în public dar nu avem hainele necesare pentru a face acest lucru. Dacă atunci când călătorim suntem nevoiți să dormim într-un hotel ieftin? Este foarte ușor să ducem lipsă de ceva, indiferent de cât de bogați am fi. Fii mulțumitor în astfel de ocazii. Acceptă-le cu o inimă bună și plină de bucurie.

Dacă se întâmplă să pierzi un lucru personal din cauze precum incendiu, inundație, uragan, secetă, jaf sau proces, atunci este momentul să practici o mică perioadă de sărăcie spirituală (smerenie). Acceptă aceste pierderi cu blândețe și răbdare. Fii curajos în a te supune unei asemenea stări.

Esau avea păr natural pe tot corpul; Iacov nu avea. Acesta din urmă a purtat mănuși cu păr pentru a-l păcăli pe tatăl lui orb. Dacă cineva i-ar fi rupt acel păr de pe mănuși, el nu ar fi simțit nimic. În schimb, Esau ar fi țipat de durere, s-ar fi mâniat și în final s-ar fi apărat. Deoarece lucrurile care ne aparțin ne sunt înrădăcinate adânc în inimă, atunci când ne sunt afectate sau chiar luate de anumite catastrofe, tindem să ne revoltăm. Dar dacă le considerăm ca fiind doar un împrumut de la Dumnezeu, nu vom reacționa astfel, în cazul în care ne sunt luate. (Francis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Acest lucru este împotriva firii mele, Doamne. Ajută-mă, Te rog, ca în astfel de situații să răspund așa cum Tu vrei. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română de către Alina Pamparău, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.