Cum să stai în prezența lui Dumnezeu

10 aprilie

Cum să stai în prezența lui Dumnezeu

„Iacov s-a trezit din somn şi a zis: <<Cu adevărat, Domnul este în locul acesta, şi eu n-am ştiut>>. I-a fost frică şi a zis: <<Cât de înfricoşat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor! >>” (Geneza 28:16-17)

Poate că ești una dintre acele persoane care nu se pot ruga în liniște; multă lume din ziua de astăzi întâmpină dificultăți în acest sens. Totuși, sunt câteva modalități pe care le poți folosi pentru a sta în prezența lui Dumnezeu, în tăcere.

 În primul rând, te poți gândi la felul în care Dumnezeu este prezent în toate lucrurile și în toate locurile. Oriunde ar zbura o pasăre, ea se află mereu în aer; tot astfel, indiferent unde ai merge, Dumnezeu este deja acolo. În loc doar să accepți acest lucru, este necesar să realizezi că e un adevăr valabil pentru fiecare dintre noi. Deoarece nu Îl poți vedea pe Dumnezeu în mod fizic, trebuie să apelezi la conștiința ta și de aceea, înainte de orice rugăciune, să-ți amintești de prezența Sa. O modalitate bună pentru a face acest lucru este citind sau memorând versete biblice. „Dacă mă voi sui în cer Tu ești acolo, dacă mă voi culca în Locuința morților morților iată-Te și acolo.” (Psalmul 139:8)

De asemenea, nu uita că Dumnezeu nu se află doar acolo unde ești tu în mod fizic, ci El se află și în inima și în sufletul tău. „Căci în El avem viața, mișcarea și ființa.” (Faptele Apostolilor 17:28)

Poate te-ar ajuta să te gândești la Dumnezeu cum se uită la copiii Lui când aceștia se roagă. „Preaiubitul meu aseamănă cu o căprioară sau cu puiul de cerboaică. Iată că este după zidul nostru, se uită pe fereastră privește printre zabrele” (Cântarea Cântărilor 2:9).

Atunci când vei conștientiza prezența lui Dumnezeu, sufletul tău se va închina înaintea maiestății Sale și va cere ajutor. ”Nu mă lepăda de la fața Ta și nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt” (Psalmul 51:11). (Francis de Sales: Viața devotată)

Un răspuns personal

Atunci când mi se pare că ești departe de mine, Doamne, ajută-mă să înțeleg cât de aproape ești de fapt. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română de către Alina Pamparău, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.