Cunoscându-L pe Domnul

3 aprilie

Cunoscându-L pe Domnul

”Cine nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste.” (1 Ioan 4:8)

Facem atât de puține lucruri pentru Domnul și, în mod ciudat, chiar și puținul acesta este făcut fără tragere de inimă. Nu Îl cunoaștem cu adevărat pe Dumnezeu. Unii dintre noi sunt dispuși chiar Îi nege existența. Dacă ne afirmăm credința în El, atunci facem puțin mai mult decât să fim de acord în tăcere cu simțământul general. Însă nu avem o convingere solidă. Recunoaștem că El există, dar evităm să Îl descoperim noi înșine.

Ideile noastre cu privire la Dumnezeu sunt vagi și incomplete: Îl vedem înconjurat de mister, îndepărtat și de necuprins. Îl percepem, uneori, ca fiind un stăpân suveran care ne comandă, care nu dorește să ne simțim bine, care ne amenință cu dezastre naturale și în ochii căruia avem puțină valoare. Numai cineva care nu Îl cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu poate avea o astfel de părere.

Dacă pentru noi, El este doar Cel omnipotent care a creat întreg universul, Îl cunoaștem doar în parte. Același Dumnezeu care a poruncit și lucrurile au luat ființă, poate transforma și îndulci sufletul nostru. Judecătorul și Dumnezeul dreptății este și un Tată iubitor, dornic să ne țină în brațul Său, la adăpost. Abia atunci când descoperim această natură a Sa, putem afirma că Îl cunoaștem mai profund. (François de Fénelon: Meditații și devoțiuni)

Un răspuns personal

Doamne, pune în mine dorința de a Te cunoaște mai adânc. Ajută-mă să fiu dedicat și să mă las învățat de Tine. Dă-mi o perspectivă corectă asupra naturii Tale. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română de către Alina Pamparău, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.