O schimbare a veșmântului

30 martie

O schimbare a veșmântului

„Voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului.” (1 Tesaloniceni 5:5)

Vântul puternic într-o noapte furtunoasă distruge orice plantă întâlnește în calea sa. Este la fel și cu noi atunci când lăsăm întunericul să pătrundă în gândul și în sufletul nostru. Puterea diavolului ne doboară. Ajungem să fim victime ale firii pământești, ale întunericului care se află în inima noastră.

Duhul Sfânt lucrează în noi cu o putere similară. Însă lucrarea Sa în viața noastră este ca o briză de aer curat care pătrunde în fiecare colțișor al sufletului aducând împrospătare, pace, liniște și bucurie.

Ea este asemănătoare cu schimbarea hainelor. Poate că acum suntem îmbrăcați cu o haină a îndoielilor, a fricii, a păcatelor, a mândriei, a lăcomiei, a poftelor trupești sau a oricăror alte atitudini păcătoase.

Isus poate înlătura această haină a întunericului. El are puterea de a ne îmbrăca în veșminte noi, strălucitoare. Prin harul Său, putem primi o haină a siguranței, a iubirii, a mulțumirii, a păcii și a bucuriei.

Haina pe care o purtăm ne influențează trăirea. Dacă vom fi îmbrăcați în veșminte sfinte, purtarea noastră se va modela potrivit chipului lui Hristos. Și după cum El este plin de bunătate și iubire, și noi vom învăța să fim buni și iubitori. (Pseudo Macarie: Predici)

Un răspuns personal

Doamne, toată gloria fie a Ta! Prin harul Tău mă eliberezi de păcat și de întunecimea sufletului meu. Tu îmi dai lumină. Îți mulțumesc că m-ai scos din groapa pieirii și din împărăția întunericului și că mi-ai strămutat sufletul în împărăția luminii! Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.