Motivația faptelor bune

28 martie

Motivația faptelor bune

„Luaţi seama să nu vă îndepliniţi neprihănirea voastră înaintea oamenilor, ca să fiţi văzuţi de ei.” (Matei 6:1)

Dumnezeu ne cere ca tot ceea ce facem să facem din dragoste pură pentru El. Când aceasta este motivația inimii noastre, nu vom simți nevoia de a fi remarcați de către cei din jur. Nu vom face acele fapte nici măcar pentru a fi răsplătiți de Dumnezeu.

Dumnezeu vede intenția asunsă în inima noastră, chiar înainte de-a înfăptui un lucru. El așteaptă de la noi să facem faptele bune cu aceeași bucurie, izvorând din aceeași dragoste, chiar dacă El nu le-ar lua în seamă. (Ioan al Crucii: Flacăra aprinsă a iubirii)

Un răspuns personal

Doamne, acum înțeleg adevărul. Motivația unei trăiri exemplare nu este gloria personală sau dobândirea unei recompense. Unica motivație adevărată este dragostea față de Tine. Dragostea este necondiționată; ea cuprinde în sine și răsplata. Dacă este autentică, ea nu va căuta niciodată recunoaștere publică. Te rog, Doamne, fă ca la baza acțiunilor mele să stea o astfel de dragoste! Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.

Pe perioada stării de urgență, Biserica Baptistă Elim Oradea își suspendă serviciile din locație.

Timpul de închinare și rugăciune de miercuri se va face prin sistem de videoconferință.

În fiecare duminică dimineața vom avea servicii doar online; urmează să avem o pagină dedicată transmisiunilor live.

Între timp, vă încurajăm la închinare în familii, citirea Scripturilor și a literaturii de calitate, rugăciuni, conversații ziditoare. Rămânem încrezători în Domnul nostru.