Motivația faptelor bune

28 martie

Motivația faptelor bune

„Luaţi seama să nu vă îndepliniţi neprihănirea voastră înaintea oamenilor, ca să fiţi văzuţi de ei.” (Matei 6:1)

Dumnezeu ne cere ca tot ceea ce facem să facem din dragoste pură pentru El. Când aceasta este motivația inimii noastre, nu vom simți nevoia de a fi remarcați de către cei din jur. Nu vom face acele fapte nici măcar pentru a fi răsplătiți de Dumnezeu.

Dumnezeu vede intenția asunsă în inima noastră, chiar înainte de-a înfăptui un lucru. El așteaptă de la noi să facem faptele bune cu aceeași bucurie, izvorând din aceeași dragoste, chiar dacă El nu le-ar lua în seamă. (Ioan al Crucii: Flacăra aprinsă a iubirii)

Un răspuns personal

Doamne, acum înțeleg adevărul. Motivația unei trăiri exemplare nu este gloria personală sau dobândirea unei recompense. Unica motivație adevărată este dragostea față de Tine. Dragostea este necondiționată; ea cuprinde în sine și răsplata. Dacă este autentică, ea nu va căuta niciodată recunoaștere publică. Te rog, Doamne, fă ca la baza acțiunilor mele să stea o astfel de dragoste! Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.