Comoara ascunsă

24 martie

Comoara ascunsă

„Ci tu, când posteşti, unge-ţi capul şi spală-ţi faţa, ca să te arăţi că posteşti nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.” (Matei 6:17-18)

Sfântul Francisc a învățat să mediteze, să își liniștească sufletul, întru-un mod unic, inedit. Aceste momente de liniște l-au apropiat de Dumnezeu și i-au schimbat viața. Cu toate că experiențele sale cu Dumnezeu erau speciale, a preferat să rămână modest, să nu se laude celor din jur.

Sfântul Francisc i-a sfătuit pe frații săi în credință să se roage astfel: „Doamne, sunt un păcătos nevrednic. Îți sunt recunoscător pentru consolare și pace, dar aleg să mă las în mâna Ta, să mă las folosit de Tine. Dacă nu aș face acest lucru, m-aș simți ca un hoț, care se folosește de comoara Ta în mod egoist, fără a o împărtăși celor din jur.” (Bonaventure: Viața Sfântului Francisc)

Un răspuns personal

Doamne, de ce sunt ispitit să mă laud cu evlavia mea?  Nu este meritul meu. Ajută-mă să rămân modest. Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.