Capcane spirituale

20 martie

Capcane spirituale

„Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort.” (Apocalipsa 3:1)

Atunci când Dumnezeu dorește să ne deschidă ochii și să ne arate calea spre o viață spirituală mai profundă, se prea poate să îngăduie confruntarea cu boală, persecuții sau orice alte încercări care ne testează credința. Avem siguranța că toate lucrurile, inclusiv acestea, sunt îngăduite de Dumnezeu.

Singura noastră provocare este să ne conformăm planului și voii lui Dumnezeu. Din păcate, am renunțat să chemăm Numele Său în situațiile în care ne aflăm. De cele mai multe ori ezităm și refuzăm să ne supunem hotărârilor Sale. Cum am putea, dar, să urmăm exemplul umilinței lui Hristos, când încă ne este greu să ne iubim dușmanii sau să îi privim ca pe instrumente folosite de Dumnezeu în maturizarea noastră?

Aici este pericolul. Suntem orbiți de iubirea de sine și de egoism. Ne zbatem să facem cele mai onorabile lucruri, iar apoi devenim mândri de propria persoană. Ne considerăm credincioși excelenți, și îi privim de sus pe cei care nu se ridică la așteptările noastre. Prin mândrie, ne adâncim mai mult în orbire.

Oamenii conștienți de păcatul lor pot fi corectați mai ușor decât cei care își ascund greșelile sub masca falsei virtuți. Viața spirituală nu constă în fapte bune și obiceiuri pioase, concentrate pe aparență. O viață spirituală sănătoasă este caracterizată de conștientizarea harului și a bunătății de care ne-a făcut Dumnezeu parte.

De asemenea, recunoașterea slăbiciunilor și a înclinației noastre spre păcat sunt esențiale. Atunci când reușim să împlinim acestea, vom declara iubirea noastră pentru El și faptul că suntem gata să renunțăm la dorințele noastre, să ne lepădăm de noi înșine și să onorăm voia Sa. Singura motivație din spatele faptelor noastre trebuie să fie dragostea și dorința de a-L glorifica pe Domnul nostru. (Lawrence Scupoli: Lupta spirituală)

Un răspuns personal

Doamne, am nevoie de ajutorul Tău ca să mă pot schimba. Singur nu voi reuși niciodată. Ajută-mă să mă încred în Tine indiferent de situațiile prin care trec. Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.