O supunere totală

11 martie

O supunere totală

“Maria a zis: Iată-mă, sunt sclava Domnului! Facă-mi-se după cuvântul tău! Şi îngerul a plecat de la ea.” (Luca 1:38)

Dumnezeu ne vorbește și nouă astăzi, așa cum le vorbea strămoșilor noștri. Oamenii din vechime căutau voia Domnului și tratau acest lucru ca pe ceva natural și important. În simplitate, având o îndrumare spirituală limitată, ei căutau și auzeau vocea Domnului. Nu era nimic complicat referitor la acest proces.

Acești oameni înțelegeau că fiecare moment al fiecărei zile reprezenta o oportunitate prin care credința lor să fie dovedită. Ei treceau prin viață asemenea acelor de ceasornic: în fiecare clipă erau conduși de Dumnezeu (chiar și atunci când nu Îi simțeau prezența).

Răspunsul pe care Maria îl dă îngerului este un exemplu bun pentru acest fel de trăire. Ea era o persoană simplă. Încă din tinerețea ei, Maria și-a predat viața și viitorul în mâna Domnului. Prin răspunsul său, ea a dovedit o supunere deplină față de voia lui Dumnezeu.

Isus, fiul Mariei, a exprimat aceeași dorință în rugăciunea din grădina Ghețimani, spunând: „Tată, dacă este posibil, să fie îndepărtat de la Mine paharul acesta! Totuşi, nu cum vreau Eu, ci cum vrei Tu!” (Matei 26:39). Dumnezeu ne îndeamnă și pe noi să ne rugăm în felul acesta, în rugăciunea Tatăl nostru: „Facă-se voia Ta” (Matei 6:10). (Jean-Pierre de Caussade: Abandonare în călăuzirea divină)

Un răspuns personal

Doamne, de ce Te caut în locuri în care nu Te voi găsi? Tu ești chiar aici, lângă mine. Ajută-mă să Te văd în fiecare lucru din jurul meu. Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.