Cunoașterea precede iubirea

10 martie

Cunoașterea precede iubirea  

„Dar, dacă mă duc la răsărit, nu este acolo; dacă mă duc la apus, nu-L găsesesc, dacă are treabă la miazănoapte, nu-L pot vedea; dacă Se ascunde la miazăzi, nu-L pot descoperi. Dar El ştie ce cale am urmat şi, dacă m-ar încerca, aş ieşi curat ca aurul.” (Iov 23:8-10)

De multe ori avem tendința să grăbim lucrurile, dar Dumnezeu are planul Său. Nu fi mai grăbit decât Dumnezeu! O viață de credință statornică, o viață trăită în sfințenie nu poate fi dobândită dintr-o dată. Este nevoie de timp.

Nu putem să facem față problemelor și pericolelor din viața noastră fără ajutorul constant al lui Dumnezeu. Trebuie să ne rugăm Lui neîncetat. Dar cum putem să ne rugăm fără să fim cu El? Și cum putem să fim cu El dacă nu ne gândim la El? Însă cum ne putem gândi mereu la El dacă nu ne păzim mintea și nu ne păstrăm gândurile curate?

Înainte de a iubi trebuie cunoaștem. Pentru a ajunge să Îl cunoaștem pe Dumnezeu, trebuie să ne îndreptăm gândurile spre El. Când ajungem să Îl iubim pe Dumnezeu, ne vom gândi mereu la El, deoarece acolo unde va fi inima noastră va fi și comoara noastră. Dacă ne dorim să Îl iubim pe Salvatorul nostru din toată inima, trebuie să Îl cunoaștem cât mai bine. (Fratele Lawrence: Căutarea prezenței lui Dumnezeu)

Un răspuns personal

Doamne, Te rog, ajută-mă să Te cunosc mai mult în fiecare zi, astfel încât să pot spune că Te iubesc cu adevărat. Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.