Crescând în lucrurile de sus

21 februarie

Crescând în lucrurile de sus          

„Cât despre dragostea frăţească, n-aveţi nevoie să vă scriem, căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu să vă iubiţi unii pe alţii, şi iubiţi în adevăr pe toţi fraţii care sunt în toată Macedonia. Dar vă îndemnăm, fraţilor, să sporiţi tot mai mult în ea.” (1Tesaloniceni 4:9-10)

Mulți oameni în ziua de azi caută să își înmulțească posesiunile și să crească în bogăție materială. Pentru astfel de persoane, contul bancar nu e niciodată suficient de plin. În 1 Tesaloniceni, Apostolul Pavel ne îndeamnă să sporim în dragostea frățească și în tot ceea ce este bun.

Un copil cu probleme de creștere, va fi vrednic de milă. Pământul care nu dă roadă este neproductiv. Pomul neroditor va fi tăiat. Dacă nu căutăm înălțarea și creșterea spirituală, vom aluneca în sens opus. (John Jewell: Prezentarea cărții Tesaloniceni)

Un răspuns personal

Indiferent cât am acumulat până acum, munca mea nu s-a sfârșit. Mereu vor fi lecții de învățat și munți de escaladat. Mai am încă mult de străbătut, oportunități în care să fac binele și să ating profunzimea vieții spirituale. Doamne, am nevoie de Tine ca să pot crește și să nu stagnez. Ajută-mă să cresc! Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.