Fă-ți timp să cercetezi

18 februarie

Fă-ți timp să cercetezi

„Lipsa de ştiinţă este o pagubă pentru cineva şi cine aleargă neghiobeşte înainte o nimereşte rău.” (Proverbe 19:2)

Nu crede tot ceea ce auzi sau vezi. Cercetează lucrurile cu atenție. Petrece timp în prezența Domnului rugându-te și analizând informația primită.

De multe ori credem și răspândim tot felul de bârfe neplăcute. Este spre binele nostru să nu ne aplecăm urechea la fiecare zvon. Avem o înclinație înnăscută de a face răul, și chiar cele mai de încredere surse pot comite erori.

Evită, așadar, să dai crezare de îndată cuvintelor auzite. Mai mult decât atât, nu te grăbi să șoptești acele informații și altora.

Cu cât ești mai smerit și mai supus Domnului, cu atât vei căpăta mai multă înțelepciune, discernământ și pace sufletească. (Thomas à Kempis: Urmând modelul lui Hristos)

Un răspuns personal

Mulțumesc, Doamne, că mi-ai amintit cât de important este să evit zvonurile și bârfa. Astăzi, cu toată manipularea digitală modernă, văd oameni care sunt acuzați de lucruri pe care nu le-au făcut și de vorbe pe care nu le-au rostit. Tabloidele mă copleșesc prin titluri și imagini evident înșelătoare. Ajută-mă să înțeleg că zvonurile sunt uneori precum vopseaua aplicată peste un gard ruginit; fă-mă să deosebesc binele de rău. Și Te rog, Doamne, dacă va trebui să transmit vreodată o informație, ajută-mă să nu adaug de la mine lucruri neadevărate. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.