Natura maternă a lui Dumnezeu

15 februarie

Natura maternă a lui Dumnezeu

„Cum mângâie pe cineva mama sa, aşa vă voi mângâia Eu; da, veţi fi mângâiaţi în Ierusalim!” (Isaia 66:13)

Dumnezeu este bucuros să fie Tatăl nostru. El găsește plăcere în a ne fi, de asemenea, Mamă. Domnul este Mirele nostru, iar sufletul nostru este Mireasa Lui preaiubită. Isus Hristos este Fratele și Salvatorul nostru. Acestea ar putea fi numite fericiri mărețe.

Dumnezeu ne este deopotrivă Tată și Mamă. El întruchipează atât puterea și bunătatea unui Tată, cât și înțelepciunea și dragostea unei Mame. Putem vedea caracterul matern al lui Dumnezeu în trei moduri. Unul stă la baza creației naturii noastre, a fiecăruia. Al doilea se regăsește întrupare, prin faptul că Isus a luat chip de om. Iar a treia este regăsită în lucrarea Sa.

O mamă este gata să ofere ajutor în mod natural, spontan, cu o dragoste mereu pregătită de acțiune și având o siguranță aparte. Cunoaștem faptul că mamele noastre experimentează suferința de dragul nostru. Dumnezeu este Părintele autentic. Tată și Mamă. El ne hrănește, se îngrijește de nevoile noastre și e Singurul care ne-a iubit și a suferit pentru noi din dragoste, până la moarte.

Când ne conștientizăm păcatele suntem cuprinși de rușine. Reacția noastră este să ne ascundem în acest sentiment de umilință. Însă Dumnezeul nostru, prin natura Sa parțial maternă, nu vrea să ne îndepărtăm de El. Dumnezeu Își dorește să fim asemenea copilașilor care în necaz și suferință aleargă în brațele mamei lor și doar acolo caută ajutor și alinare.

Viața noastră este un amestec uimitor de bucurii și tristeți. Suntem deopotrivă moștenitori ai Salvării prin Isus Hristos cât și ai consecințelor căderii lui Adam. Dar în tot acest tumult, un lucru este sigur: Dumnezeu este alături de noi în fiecare clipă a vieții noastre, iar nădejdea pe care o avem este aceea că orice lucru lucrează spre bine. (Julian de Norwich: Expuneri)

Un răspuns personal

Doamne, în Tine găsesc puterea de a înainta și mângâiere în necaz. Ai milă de mine, păcătosul. Doar Tu poți îndrepta dezordinea pe care am creat-o în viața mea. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.