Adevărata glorie

10 februarie

Adevărata glorie

„Dar cu mine însumi nu mă voi lăuda, decât cu neputințele mele.[1](2 Corinteni 12:5)

Dacă ai fi atât de inteligent încât să cunoști toată știința, dacă ai înțelege orice limbă străină, dacă ai putea să vezi planetele și stelele de aproape, tot nu ai putea să te mândrești cu aceste lucruri.

Dacă ai fi mai frumos și mai înstărit decât oricine altcineva, și chiar dacă ai face minuni și ai scoate demoni, tot nu ți-ar fi de niciun folos și nu ai avea dreptul să te lauzi, ca și cum acele lucruri ți-ar aparține. Lauda ta ar trebui să se regăsească în lucruri care sunt ale tale, precum neputințele și purtarea zilnică a crucii.   

Gândește-te la Păstorul cel Bun, care a fost crucificat pentru ca oile Sale să aibă viață. Acum, aceste oi trebuie să Îl urmeze pe Păstor în încercări, în prigoană, în momente de rușine, în foamete și sete, în ispite și nu numai. În schimb, Domnul le va oferi oilor Sale viață veșnică. Toată gloria este a Salvatorului nostru!

Adesea, cel care păcătuiește sau trece prin suferință îl acuză pe dușmanul sau pe aproapele său. Dar este complet greșit. Dușmanul tău este propriul tău trup dedat firii și păcatului, iar tu, prin harul lui Dumnezeu, ai putere asupra lui. Binecuvântat este slujitorul care își ține în frâu acest vrăjmaș, păzindu-se de îndemnurile sale.

Nu vom cunoaște niciodată capacitatea deplină a răbdării și a umilinței, câtă vreme nu vom experimenta probleme. Numai în vremuri dificile și prin încercări putem vedea câtă răbdare și smerenie se regăsesc înăuntrul nostru. (Francis de Assisi: Sfaturi)

Un răspuns personal

Doamne Dumnezeule, tot ceea ce am vine de la Tine. Tu ești singurul vrednic de toată gloria! Dă-mi puterea de a-mi ține în frâu trupul, de a Te urma și în clipele dificile și de a crește în răbdare și smerenie. Amin![2]


[1] Versetul a fost preluat din NTR (Noua Traducere Românească).

[2] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.