Pescuit de Domnul

8 februarie

Pescuit de Domnul

„Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului.” (Apocalipsa 3:20)

Este imposibil să devii suficient de inteligent încât să Îl cunoști pe Dumnezeu întru totul. Dumnezeu ni se descoperă din interiorul ființei. Nu e nevoie să Îl căutăm în neștire. El este atât de aproape de noi, la ușa inimii noastre, așteptând cu nerăbdare ca tu să-I deschizi. Își dorește acest lucru mai mult decât ți-l dorești tu.

Iată un mod prin care îți dai seama că ești născut din nou și că Dumnezeu este în tine: toate lucrurile indică spre El; niciun obstacol nu ți se mai pare imposibil de trecut; oriunde îți întorci privirea, Îl vezi pe Dumnezeu. Este exact ca atunci când te uiți o vreme la soare, iar după ce îți muți privirea, imaginea sa persistă în fața ochilor tăi.

Firea umană este puternică și domină această lume, căci aici se află în mediul său natural. Sufletul, pe de altă parte, legat fiind de cer, se simte străin și trece prin această lume ca un pelegrin. Faptele de căință din vechime erau folosite pentru a slăbi puterea firii. Acceptând iubirea autentică a lui Dumnezeu, vei învăța cum să-ți înfrânezi firea.

Este asemenea cârligului de pescuit. Peștele trebuie întâi să muște momeala; dacă o înghite, el va fi cu siguranță prins de către pescar. Oricât va încerca să evadeze și indiferent cât se va zbate, va rămâne prins. Același lucru se aplică și în cazul dragostei adevărate. Odată ce gustăm dragostea lui Dumnezeu, rămânem prinși de aceasta. Nici un efort omenesc nu poate egala iubirea sacrificială prin care Hristos ne-a „pescuit” din apele morții.

Dragostea lui Dumnezeu ne dă puterea miraculoasă de a îndura orice încercare, de a ierta și de a uita nedreptățile și rănile provocate de alții. Niciun lucru omenesc nu ne poate apropia de Dumnezeu, cum o face dragostea Sa. Odată ce accepți să fii „pescuit” de El, tot ceea ce ești tu Îi aparține lui Dumnezeu. Iar cu cât mai legat ești de Tatăl, cu atât te vei simți mai eliberat. (Meister Eckhart: Predici)

Un răspuns personal

Doamne, te rog să ne conștientizezi că unicul mod prin care putem fi cu adevărat eliberați este lipindu-ne sufletul de Tine. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.