Isus, al meu Prieten Bun!

2 februarie

Isus, al meu Prieten Bun!


„Nu un vrăjmaş mă batjocoreşte, căci aş suferi: nu protivnicul meu se ridică împotriva mea, căci m-aş ascunde dinaintea lui. Ci tu, pe care te socoteam una cu mine, tu, frate de cruce şi prieten cu mine!” (Psalmul 55:12-13)

Prietenii rănesc mai tare decât dușmanii. Adesea, persoanele pe care dorim să le ajutăm, se întorc împotriva noastră. În astfel de situații, apleacă-ți urechea la vorbele Domnului care spun: „Nu te întrista. Am îngăduit acest lucru spre binele sufletului tău. Mă bucur de compania ta. Un copil speriat își găsește refugiul în brațele mamei lui. Vei găsi în Mine încrederea absolută pe care nu o vei întâlni la nicio altă persoană.”

Lasă-L pe Dumnezeu să te țină la pieptul Său, la fel cum te ținea mama atunci când erai doar un copil. Lasă ca îmbrățișarea și sărutările Lui divine să te aline și să te liniștească. El va lua asupra Sa toate apăsările tale și va înlocui lanțul îngrijorărilor care atârnă greu pe umerii tăi cu o ghirlandă de flori.

Atunci vei realiza că există persoane care au necazuri mai mari decât ale tale. Vei fi deranjat de propria ta nerăbdare. Când Tatăl te va face conștient de dragostea pe care ți-o poartă, te vei simți mai puternic și Îl vei onora cu devotament.

Este un dar să fii capabil să te rogi Domnului când te afli în necaz și în suferință! (Gertrude de Helfa: Mesagerul dragostei divine)

Un răspuns personal

Nu e nevoie să caut problemele. Acestea par să mă găsească destul de repede și de ușor. Nu înțeleg în întregime complexitatea relațiilor dintre oameni (comportamentul lor este greu de explicat uneori). Îmi doresc să fiu iubit de toată lumea, dar nu se întâmplă întotdeauna așa. Dumnezeule, prietenia mea cu Tine este cea mai profundă și cea mai durabilă. Ajută-mă să Îți cânt mărirea chiar și în acele momente când cei din jurul meu nu mă înțeleg deloc, sau mă rănesc. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.