Dumnezeu este dragoste

19 ianuarie

Dumnezeu este dragoste

 „Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, şi cât de adânci sunt gândurile Tale!” (Psalmul 92:5)

Este cu neputință ca suferința noastră să Îi facă plăcere lui Dumnezeu. Unul dintre atributele lui Dumnezeu este dragostea. Dumnezeu își iubește creația. Dovada supremă a dragostei Lui pentru noi a fost jertfirea unicului Său Fiu, astfel încât, împăcați fiind cu Dumnezeu, să putem avea părtășie cu El.

Dumnezeu ne promite în Scriptură că dragostea Lui nu se va muta de la noi  (Isaia 54:10). Ca un Tată iubitor, El ne iartă atunci când păcătuim, dacă venim înaintea Lui cu o inimă sinceră și cu pocăință. Și tot în dragostea Lui, Dumnezeu îngăduie, uneori, să trecem prin încercări, cu scopul de a ne modela după chipul lui Hristos.

Dumnezeu este un izvor nesecat de iubire și bunătate. Dragostea Lui este veșnică, iar bunătățile și îndurările Lui se înnoiesc față de noi în fiecare dimineață (Plângerile lui Ieremia 3:22-23). Iubirea lui Dumnezeu este necondiționată. În felul acesta dorește să ne iubim și noi aproapele.

Fă-ți timp să meditezi la câteva momente în care ai simțit dragostea și bunătatea lui Dumnezeu în viața ta! De asemenea, gândește-te la câteva moduri practice prin care poți să arăți dragostea lui Dumnezeu și altora. (William Law: Scrieri alegorice)  

Un răspuns personal

Doamne, sunt copleșit de dragostea Ta! Îți mulțumesc că mă iubești cu o iubire necondiționată. Învață-mă, Te rog, să Te iubesc și să îmi iubesc aproapele fără să aștept ceva în schimb. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.