Liniște sufletească

12 ianuarie

Liniște sufletească

 „Eu zic: „O, dacă aş avea aripile porumbelului, aş zbura şi aş găsi undeva odihnă!” Da, aş fugi departe de tot şi m-aş duce să locuiesc în pustie (oprire). Aş fugi în grabă la un adăpost de vântul acesta năprasnic şi de furtuna aceasta.” (Psalmul 55:6-8)

Pacea sufletului este extrem de valoroasă în viața spirituală. Totuși, aceasta nu este ușor de dobândit, din cauza experienței noastre precare și a piedicilor cu care ne confruntăm în umblarea credinței.

Uneori, experimentăm situații în care pierdem controlul, iar mințile noastre sunt confuze. Acesta este momentul în care trebuie să venim înaintea Domnului în rugăciune. Amintește-ți cum s-a rugat Domnul Isus în Grădina Ghețimani de trei ori înainte să fie trădat. Numai în părtășie și în comunicare cu Dumnezeu ne putem adăposti. Trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să înlocuiască haosul dinăuntrul nostru cu liniște sufletească.

Nu fi îngrijorat cu privire la agitația continuă și lipsită de sens din lumea afacerilor. Atunci când mergem la locul de muncă, putem să ne îndeplinim obligațiile profesionale fără a ne pierde cu firea, ci încercând să le facem într-o atmosferă relaxantă. Nu trebuie să ne extenuăm din cauza unui program supraîncărcat. Unele lucruri pot să aștepte.

Ar trebui să ne concentrăm pe conștientizarea prezenței sfinte a lui Dumnezeu. Prioritatea noastră numărul unu ar trebui să fie dorința de a-I fi pe plac Domnului. Dacă lăsăm alte preocupări să aibă întâietate, sufletele noastre se vor umple curând de teamă și îngrijorare.

Evită să-ți hrănești mintea cu gânduri care-ți provoacă deprimare și frământări. Încearcă să-ți menții un duh liniștit. Hristos a spus: „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!” (Matei 5:9). Tot ce îți cere Domnul este să faci un efort autentic de a liniști furtunile din viața ta. În schimb, El va aduce binecuvântare peste lucrarea mâinilor tale și va da pace sufletului tău.

Nu poți zidi o casă într-o singură zi. Tot astfel, nu vei putea zidi acest castel al păcii interioare într-o clipă. Aceasta este o realizare care necesită un proces treptat. (Lawrence Scupoli: Lupta spirituală)

Un răspuns personal

Unii oameni pe care îi cunosc aleg să-și diminueze stresul zilnic, folosind mijloace medicale. Însă Tu, Doamne, îmi oferi o cale mai bună. Ajută-mă să descopăr acest „castel al păcii interioare”. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.