Pâinea noastră cea de toate zilele…

11 ianuarie

Pâinea noastră cea de toate zilele…

„Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi” (Matei 6:11)

Acesta este un model practic de rugăciune simplă dar cuprinzătoare. Când ne confruntăm cu anumite nevoi, cel mai bun răspuns este să le aducem înaintea Domnului, în rugăciune.  

Atunci când ne lipsesc cele necesare în viață, și toate lucrurile ni se par importante, putem să ne rugăm „pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi.”

Ar trebui să ne rugăm specific pentru lucrurile de care avem nevoie. Este mai bine să venim înaintea lui Dumnezeu cu o rugăciune scurtă, precum aceasta, dar făcută cu credință, decât să ne rugăm îndelung, însă fără a crede.

Fiecare cuvânt din această scurtă propoziție este important. „Pâinea” semnifică tot ceea ce este necesar pentru a susține viața. Toate nevoile fundamentale sunt cuprinse în termenul acesta. (Hugh Latimer: Predici roditoare)

Un răspuns personal

Doamne, iartă-mă că de multe ori am venit înaintea Ta cu rugăciuni lungi dar lipsite de esență. Arată-mi puterea și semnificația rugăciunilor simple și specifice. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.