Cuvântul lui Dumnezeu ține în veac

9 ianuarie

Cuvântul lui Dumnezeu ține în veac

„Prorocul care a avut un vis să istorisească visul acesta şi cine a auzit Cuvântul Meu să spună întocmai Cuvântul Meu! Pentru ce să amesteci paiele cu grâul?” (Ieremia 23:28)

Numa Pompilius, Lycurgus și Minos sunt numele unor regi din trecut, considerați a fi înțelepți. De-a lungul domniei lor, aceștia au elaborat legi pe care le-au introdus poporului ca fiind de inspirație divină, câștigându-le astfel credibilitate și un caracter durabil.

Dar unde sunt acești oameni acum? Unde le sunt cărțile? Ce s-a ales de legile concepute de acești conducători? Înțelepți în ochii oamenilor, dar nu și ai Domnului. Ei nu Îl cunoșteau și nu Îl înțelegeau pe Dumnezeu. Atât cei trei regi cât și legile acestora nu mai există. Numele lor sunt uitate.

Cuvântul lui Dumnezeu, în schimb, nu va avea sfârșit. De-a lungul unei întinse perioade de timp, Scriptura s-a confruntat cu multe pericole, precum tirani, legaliști, heretici, foc și sabie etc. Cu toate acestea, Cuvântul a continuat să existe până în ziua de astăzi. Biblia este o minunată lucrare a lui Dumnezeu, care în ciuda inamicilor întâlniți și a pericolelor suferite, cuprinde învățături nealterate de acestea. Nici o făptură nu a fost capabilă de un asemenea lucru. Ea este lucrarea lui Dumnezeu!

El este cel care a protejat Scriptura și a păstrat-o odată cu trecerea timpului. Nici un tiran nu a putut-o distruge. Nici o tradiție nu a putut-o îngrădi. Nici un editor nu a putut-o corupe. Cuvântul lui Dumnezeu nu are sfârșit. Cetățile se vor prăbuși. Regatele vor cădea. Împărățiile vor dispărea precum aburii. Însă adevărul lui Dumnezeu ține veșnic. Dacă i se va da foc, se va ridica din nou. De va fi nimicit, iarăși va exista. Dacă va fi tăiat de la rădăcină, din nou va încolți. „Nici înţelepciunea, nici priceperea, nici sfatul n-ajută împotriva Domnului.” (Proverbe 21:30) (John Jewell: Despre Sfintele Scripturi)     

Un răspuns personal

Doamne, este atât de odihnitor să înțelegem că în această lume care se schimbă constant într-un ritm alert, Cuvântul Tău este același în veci; că Biblia cuprinde învățături care sunt mereu de actualitate. Ajută-ne, Doamne, să o înțelegem printr-o perspectivă nouă, valabilă pentru toate generațiile. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.