Un model demn de urmat

8 ianuarie

Un model demn de urmat

„Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” (Ioan 8:12)

Hristos ne îndeamnă să ne adaptăm viețile în conformitate cu modelul Său. În felul acesta, vom avea o creștere spirituală constantă. Cel mai important lucru pe care îl putem face este să medităm la viața lui Isus Hristos.

Sunt multe persoane care deși au mers la biserică întreaga lor viață, nu au fost schimbați de modelul lui Hristos. Persoane care nu au Duhul lui Hristos. Dacă îți dorești cu adevărat să înțelegi și să te bucuri de cuvintele Domnului Isus, trebuie să faci din viața ta o încercare constantă de a trăi asemenea Lui.

Care este folosul unei dezbateri teologice pe un subiect profund, precum trinitatea, dacă din viața ta lipsesc lucruri esențiale, precum smerenia? O conversație profundă nu te va face sfânt. Dumneze își găsește plăcerea într-o viață curată. E mai de dorit să simți nevoia de pocăire zilnic, decât să-i cunoști înțelesul, după ce ai păcătuit.  

Dacă ai cunoaște întreaga Biblie pe de rost și ai fi familiarizat cu toți filozofii, dar nu ai avea parte de dragostea și de harul lui Dumnezeu, la ce bun?

Iată cel mai înțelept lucru pe care îl poți face: uită de ceea ce este lumesc și caută lucrurile cerești. (Thomas à Kempis: Urmând modelul lui Hristos)

Un răspuns personal

Doamne Dumnezeule, ajută-mă să am un echilibru în viața mea. Arată-mi care sunt domeniile pe care trebuie să mă concentrez mai mult. Sunt conștient că unele lucruri sunt mai importante decât altele. Nu mă lăsa să trec cu vederea acest lucru. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.