Umblând cu Dumnezeu

5 ianuarie

Umblând cu Dumnezeu

„Sufletul meu este lipit de Tine. Dreapta Ta mă sprijină.” (Psalmul 63:8)

Nimic din lumea aceasta nu este mai captivant decât umblarea continuă cu Dumnezeu! Doar cei care au experimentat-o pot înțelege acest adevăr. Totuși, nu trebuie să-ți dorești umblarea cu El numai datorită beneficiilor sale. Fă acest lucru pentru că Îl iubești pe Dumnezeu și pentru că aceasta e și dorința Lui. Dacă aș fi predicator, subiectul despre care aș vorbi cel mai mult e căutarea prezenței lui Dumnezeu.

Te rog să începi chiar acum să cauți prezența Lui, indiferent de vârsta pe care o ai. Mai bine mai târziu, decât niciodată.

Nu îmi pot imagina cum ar putea un credincios să fie mulțumit de starea sa, fără a sta în prezența lui Dumnezeu. În ceea ce mă privește, petrec cât mai mult timp posibil cu El, în adâncul sufletului meu. Atâta vreme cât sunt cu El, nu mă tem de nimic, însă cea mai mică depărtare de prezența Lui mi se pare de nesuportat.

Este necesar să te încrezi în Dumnezeu pe deplin. Formele diverse prin care te închini Domnului în timpul tău de devoțiune, oricât de bune ar fi, sunt doar un instrument care te ajută să ajungi în prezența Lui. Însă în momentul în care ești deja cu El, acestea nu îți mai sunt de mare folos.

Nu te descuraja, chiar dacă ți se pare un lucru dificil de înfăptuit. Dacă vei încerca doar puțin, îți va părea un timp irosit. Însă continuă să încerci! Rămâi perseverent și progresează până la sfârșitul vieții tale – orice ar fi! (Fratele Lawrence: Căutarea prezenței lui Dumnezeu)

Un răspuns personal

Arată-mi, Doamne, cum să mă deprind cu această practică spirituală fundamentală: căutarea prezenței Tale în fiecare zi! Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.