Acuzații false

2 ianuarie

Acuzații false

„Femeia, când este în durerile naşterii, se întristează, pentru că i-a sosit ceasul, dar, după ce a născut pruncul, nu-şi mai aduce aminte de suferinţă, de bucurie că s-a născut un om pe lume.Tot aşa şi voi, acum sunteţi plini de întristare, dar Eu vă voi vedea iarăşi, inima vi se va bucura şi nimeni nu vă va răpi bucuria voastră.” (Ioan 16:21-22)

Dacă ești prins făcând un lucru greșit, trebuie să te smerești și să îți asumi responsabilitatea. Dacă ești subiectul unei acuzații nedrepte, neagă-ți vinovăția în mod politicos. Ai această datorie atât față de adevăr, cât și față de aproapele tău. Dacă și după ce ai oferit o explicație sinceră și rezonabilă ești în continuare învinuit, nu lăsa ca acest lucru să te deranjeze. Nu este nevoie să încerci să convingi cu forța pe nimeni să fie de acord cu explicația ta. După ce îți îndeplinești datoria față de adevăr, asumă-ți și responsabilitatea de a fi smerit.

Încearcă să nu cârtești. Egoismul percepe întotdeauna jignirea la un nivel mai grav decât este aceasta în realitate. Cel mai important, nu te plânge niciodată cuiva care este iute la mânie și irascibil. Dacă simți neapărat nevoia de a te confesa cuiva cu scopul de a îndrepta o jignire sau de a-ți redobândi pacea sufletească, găsește o persoană liniștită care Îl iubește cu adevărat pe Dumnezeu. Deoarece o persoană iute la mânie, în loc să îți ofere sprijin în situația în care te afli, va stârni chiar mai multe probleme. În loc să scoată spinul din piciorul tău, aceasta îl va adânci.

O persoană cu adevărat răbdătoare nu se plânge, nici nu caută milă. Dacă această persoană trebuie să vorbească despre suferințele personale, ea adoptă un ton al vocii potrivit, evitând exagerările. Dacă unei astfel de persoane i se oferă compătimire, nu o acceptă. În felul acesta, ea menține pacea între adevăr și răbdare.

Tu Îl ai pe Isus Hristos în sufletul tău. Până în momentul în care acest „copil” se va naște, vei suferi durerile nașterii. Îmbărbătează-te! Aceste suferințe vor trece iar bucuria va rămâne cu tine! (Francis de Sales: Viața devotată)   

Un răspuns personal

Doamne, Îți ofer toată suferința mea, toată durerea și slăbiciunea. Folosește-Te de ele, potrivit cu planul Tău. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.