25 Noiembrie 2021

„Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când noi eram încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.” (Romani 5:8)

„Când venim la Dumnezeu, există o dată elementară de adevăr că Dumnezeu este bun. Indiferent de generație, loc sau popor, acest adevăr nu se schimbă niciodată.

Te poți duce acolo unde oamnenii se înșală unii pe alții, mint, folosec abuziv cifrele pentru scopurile lor egoiste și fac 2×2=7 ca să-și umple buzunarele. Asta nu schimbă faptul că 2×2=4.

Du-te în lume și vezi cruzimea, crimele și toate faptele oribile ale oamenilor haini; și, când totul s-a terminat, nimic nu schimbă faptul că Dumnezeu e bun. Poți vedea peste tot în mijlocul oamenilor căile lor rele și cruzimea lor, și întunericul răutății, dar asta nu schimbă faptul că Dumnezeu e bun.

Aceasta este data adevărului. Este o piatră de temelie pentru a crede în Dumnezeu. Pentru sănătatea psihică a omului este necesar să creadă că Dumnezeu e bun, că Dumnezeul care este în cerurile de sus nu este un Dumnezeu hain, răutăcios, care caută răul, ci un Dumnezeu care caută binele. A permite ca Dumnezeu să fie orice alt fel de Dumnezeu ar însemna să întorci pe dos și să schimbi complet toate valorile morale ale omenirii.

A mea credință un loc de odihnă a găsit

Nu într-un mecanism, nu într-un crez;

Mă-ncred în Cel Veșnic Viu,

Ale Sale răni pentru mine vor pleda. (Lidie H. Edmunds)

Un răspuns personal

Tatăl nostru care ești în ceruri, stau ferm pe stânca solidă a adevărului. Sunt multe încercări pentru credința mea, dar mă odihnesc complet în Isus Hristos. În Numele Său mă rog. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.