14 Noiembrie 2021

„Ferice de omul care își pune încrederea în Domnul și care nu se îndreaptă spre cei trufași și mincinoși!” (Psalmul 40:4)

            „Dumnezeu ne face uneori să așteptăm. Cercetați Scripturile și veți găsi multe exemple în care Dumnezeu îi face pe oameni să aștepte. În ciuda acestui fapt, trebuie să reținem că Dumnezeu e credincios și va face ceea ce spune că va face.

              În această lumină, v-aș recomanda să vă retrageți votul de la lumea schimbătoare, o lume înșelătoare și falsă, și să vă puneți încrederea în Isus Hristos, care este credincios. Credeți acum că a vrut să spună chiar ce a spus. Aveți de-a face cu un Dumnezeu credincios care nu poate să mintă, să Se răzgândească ori să fie altceva decât ce este.

             Uneori este foarte tentant să luăm lucrurile în mâinile noastre. De fiecare dată când facem asta, le stricăm. Motivul pentru care le stricăm este că nu avem la dispoziție ceea ce are Dumnezeu la dispoziție. Când Dumnezeu promite ceva, acea promisiune se bazează pe fundamentul că El știe toate lucrurile de la început până la sfârșit. A-L aștepta pe Domnul e doar modul meu de a avea încredere în Dumnezeu pentru o anumită situație.

Când umblam cu Domnul

În lumina Cuvântului Său,

Ce slavă revarsă El pe calea noastră!

Când voia Sa cea bună o împlinim,

El cu noi locuiește,

Și cu toți cei care

Au încredere și ascultă. (John H. Sammis)

Un răspuns personal

Tată, Te rugăm, ajută-ne să credem; iartă-ne pentru îndoială. Ia-ne necredința timiditatea și încetineala în a crede și ajută-ne acum să ne punem încrederea în Tine și să ne aruncăm complet în mâinile Tale. Amin!”[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.