31 Octombrie 2021

,,Și lucrul acesta va fi pentru Mine ca și cu apele lui Noe: după cum jurasem că apele lui Noe nu vor mai veni pe pământ, tot așa jur că nu Mă voi mai mânia pe tine și nu te voi mai mustra.” Isaia 54:9

Eu nu mă aștept ca copii, nepoții, strănepoții și stră-strănepoții mei să înceteze a fi; nici nu mă aștept ca ei să se transforme în maimuțe antropoide păroase sau în omuleți verzi cu un ochi în mijlocul frunții în urma radiațiilor sau al vreunui alt lucru. O generație va urma altei generații până când timpul Domnului s-a împlinit și Isus Se va întoarce pe pământ, contrar anumitor predicții disperate.

Mă aștept ca Dumnezeu să-Și împlinească făgăduința, pentru că El nu poate să nu o facă. Dumnezeu trebuie să-Și fie credincios; și, când El face o promisiune necondiționată, acea promisiune e valabilă și Dumnezeu va avea grijă ca ea să fie valabilă. Dumnezeu a spus-o și eu o cred.

Este esențial să aflăm care sunt promisiunile lui Dumnezeu. El nu va face niciodată ceva ce nu a promis. Cu cât ajungem să cunoaștem mai bine promisiunile lui Dumnezeu, cu atât începem să înțelegem cine este El cu adevărat. Pentru mine, promisiunile lui Dumnezeu sunt o fereastră deschisă spre caracterul și natura Sa.

Ce plăcut e să te încrezi în Isus,

Să-L iei pur și simplu pe cuvânt;

Să te bazezi pe a Sa promisiune,

Să știi doar: „Așa spune Domnul.”

Louisa Stead (1850-1917)

Un răspuns personal:

Binecuvântat Tată ceresc, mă bazez pe Tine pentru toate zilele vieții mele.

În ciuda zvonurilor, nădejdea mea e în Tine și Cuvântul Tău infailibil. Aleluia pentru Miel! Amin.