16 Octombrie 2021

,,Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtoarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?” Romani 8:35

Dacă Dumnezeu este infinit toți teologii o cred, Biblia ne învață asta și autorii de imnuri au scris despre ea, ce înseamnă asta pentru noi acum? Ținem doar o lecție de teologie la care vom da un examen azi sau mâine?

Nicidecum! Dacă este adevărat, și este adevărat, atunci dragostea lui Dumnezeu e infinită.

Cu ani în urmă am auzit un om predicând din textul unde Isus a spus: ,,Cel care mă iubește, acela îmi este frate, soră și mamă.” Predicatorul a spus: ,,Uitați cum stau lucrurile. Fratele tău dragostea lui e destul de bună, dar nu e prea puternică. Te-ar putea părăsi, dar sora ta va rămâne alături de tine după ce fratele tău te-a abandonat. După ce nici sora ta nu te mai poate suporta, o ai încă pe mama ta. Însă există o dragoste care e mai apropiată decât cea de mamă, și aceea e dragostea lui Dumnezeu.”

Dragostea de mamă poate fi călcată în picioare și poate muri, sau poate muri mama, dragostea ei murind odată cu ea; însă Dumnezeu nu poate muri; și, fiindcă nu poate muri, dragostea Sa este veșnică.

Dac-am putea oceanul cu cerneală umple, și dacă cerurile din pergament ar fi,

De fiecare lujer de pe pământ condei ar fi și orice om, de meserie scrib,

Pentru a scrie dragostea lui Dumnezeu de sus, iar sulul n-ar putea cuprinde întregul,

Chiar de la cer la cer de s-ar întinde.

Frederick M. Lehman (1868-1953)

Un răspuns personal:

Dragostea Ta, Doamne; este puterea mea pentru ziua de azi. Te laud pentru că dragostea Ta nu dezamăgește niciodată. Orice altceva m-a dezamăgit; chiar și eu. Dar dragostea Ta este stânca și temelia mea. Amin și amin!