22 Iunie 2021

,,Tată, a ști că sunt îndreptățit și eliberat de pedeapsa pentru păcatul meu înseamnă a mă aduce în punctul unei mari bucurii. Te laud nespus pentru lucrarea lui Hristos isprăvită în folosul meu. În numele binecuvântat al lui Isus mă rog. Amin.”(Psalmi-18:6)

Unul din marile adevăruri ale Bibliei, în care ar trebui să ne desfătăm este că cel mai proaspăt covertit care a fos născut din nou azi, are un grad de asemănare morală cu Dumnezeu, care îi dă o măsură de compatibilitate. Cerul este un loc al compatibilitații complete.

Păcatul întrerupe comuniunea dintre Dumnezeu. Așa cum stau lucrurile, nu exista niciun acord, nicio congruență. Dar, când păcătosul acela crede în ispășirea prin sânge, ceea ce este încredere în Hristos, și este îndreptățit în cer și regenerat pe pământ, există o compatibilitate și comuniune completă.

Suntem îndreptățiți în cer și regenerați pe pământ pentru că pământul este singurul loc în care poți fi regenerat. Nu poți aștepta până când mori. Atunci este prea târziu. Nu există niciun loc ăn care să fiii regenerat după ce ai murit. Când ești regenerat ți se dă o măsură din caracterul lui Dumnezeu, așa încât există o asemănare a chipului lui Dumnezeu restabilită în bărbat sau femeie, iar regenerarea creează o masură de compatibilitate. Acea compatibilitate îi îngăduie  lui Dumnezeu să Se apropie cu pasiune de bărbat sau femeie și face comuniunea compatibilă sub aspect moral.

Prin valea umbrelor condu-mă, peste a vieții capricioasă mare Tu mă poartă; pe poarta eternei vieți să pot atunci intra cu Tine, Doamne. Fanny J.Crosby (1820-1915)

Un răspuns personal

Tată și Dumnezeu drag, ce mult  Te laud pentru unirea minunată, dar tainică, pe care o pot avea cu Tine azi. Umblarea mea de azi cu Tine este marea bucurie a vieții mele. Amin și amin.