18 Iunie 2021

„Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” (Matei 28:20)

             Cred că este din ce în ce mai greu pentru predicatori să predice tot Cuvântul Lui Dumnezeu în ziua de azi. Așa de mulți specialiști sunt la amvon acum, dar tot ce ne trebuie este predicarea și învățătura simplă a Cuvântului Lui Dumnezeu.

Două doctrine importante ale credinței creștine sunt omniprezența și iminența Lui Dumnezeu. Omniprezent înseamnă că Dumnezeu este pretutindeni. Iminent înseamnă că  Dumnezeu penetrează totul. Omniprezența și iminența Lui Dumnezeu sunt doctrine creștine standard și erau crezute chiar și pe vremea Vechiului Testament de către evrei.

Tot ce se înțelege prin asta e că Dumnezeu este în toate, deși El conține toate lucrurile. Îmi place să ilustrez lucrul acesta folosind o găleată cufundată în ocean. Este plină de ocean. Oceanul este în bună ilustrație care îmi vine în minte cu privire la modul în care Dumnezeu locuiește în universul Său și totuși universul locuiește în Dumnezeu.

Dumnezeu este în mine și eu sunt în Dumnezeu; și, cu toate că nu prea înțeleg asta, o pot, accepta, o pot crede și pot avea încredere în înțelepciunea Lui Dumnezeu în această privință.

Aceste gânduri inima să-mi umple,

Oriunde eu voi colinda, oriunde mă voi odihni;

Nici pasiunile mele mai slabe să nu îndrăznească

Cu păcatul a fi de acord. Amin.

                 Isaac Watts (1674-1748)

Un răspuns personal

Scump Tată ceresc, natura Ta îmi depășește mult înțelegerea. Te laud pentru că ești în mine și eu sunt în Tine. Cum vine asta îmi depășește înțelegerea, dar nu și capacitatea de a accepta. Amin și amin.

_____________________

 Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.