30 Martie

„Am fost tânăr, și am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii lui cerșindu-și pâinea. Ci el întotdeauna este milos și dă cu împrumut; și urmașii lui sunt binecuvântați.” (Psalmul 37:25-26)

            Am auzit de oameni care aveau inima de piatră și erau nepăsători, dar apoi s-a întâmplat ceva, iar compasiunea a început să înflorească în inima lor. Cu Dumnezeu nu a fost niciodată așa. El nu a zăcut niciodată în letargie, fără compasiune, întrucât îndurarea lui Dumnezeu este pur și simplu parte a naturii Sale; este necreată și veșnică, fără început și fără sfârșit. A fost mereu și va fi întotdeauna.

            Când cerul și pământul nu erau încă făcute, iar stelele erau încă neformate, și totul nu era decât un gând în mintea lui Dumnezeu, El era la fel de îndurător cum este acum.

            Anumite lucruri din spațiu s-au distrus. Corpuri cerești au dispărut într-o explozie în urmă cu atât de mulți ani-lumină, încât vor trece mii de ani pământești înainte ca lumina lor să înceteze a străluci. Lumina vine încă; undele vin încă, deși sursa lor a încetat de mult să mai fie.

            Ceva ce este infinit nu poate fi mai puțin decât este și nu poate fi mai mult decât a fost. Este infinit, ceea ce înseamnă fără margini, nelimitat; nu are nicio măsurătoare pe nicio parte, întrucât măsurătorile sunt lucruri create, iar Dumnezeu este necreat. Îndurarea lui Dumnezeu nu a fost niciodată mai mult decât este acum, și nici nu va fi niciodată mai puțin decât este acum.

            Cântă, suflete, adoră-I numele; slava Sa să fie tema ta;

            Laudă-L până ce acasă El te va chema;

            Încredere să ai în iubirea Sa, în tot ce va urma.

                   (Anonim)

Un răspuns personal

Îndurarea Ta, Dumnezeule, este din veșnicie în veșnicie. Eu nu o înțeleg, dar o primesc în viața mea ca dar de preț de la Cel care mă iubește nespus. În Numele lui Isus. Amin![1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare: Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.