1 Februarie

„Mă gândesc la judecățile Tale de odinioară, Doamne, și mă mângâi.”

(Psalmul 119:52)

Erezia se găsește din abundență în ziua de azi, oamenii crezând doar ceea ce vor să creadă. Ereticii pun accentul pe anumite cuvinte sau expresii așa încât să poată  urma și accepta ceva în timp ce resping altceva; să facă ceva, dar să refuze altceva. Ereticii sunt oameni care aleg ce vor ei din Cuvântul lui Dumnezeu.

Cel mai periculos aspect al ereziei este că ce cred ei este în multe privințe corect. Nu ceea ce crede cineva, ci mai degrabă ceea ce refuză să creadă îi face pe eretici foarte periculoși. Dacă ar fi fost cu totul răi, astăzi nu ar fi avut mare influență în biserica evanghelică.

Ceea ce înrăutățește situația sunt lucrurile pe care le spun ei și pe care le poți accepta și crede, făcând astfel, te atrag pe o anumită cărare, îndepărtându-te în cele din urmă de tot adevărul. Este nevoie de întregul adevăr pentru a fi Cuvântul lui Dumnezeu. Nu poți lua doar o felie de adevăr, disociind-o de restul Bibliei.

Evanghelicii trebuie să fie atenți să nu aibă părți favorite și să ignore alte lucruri, compromițând puterea Cuvântului lui Dumnezeu.

Fă-ți Biserica, drag Mântuitor, o lapă din aurul cel mai curat. Să ducă înaintea popoarelor Lumina Ta adevărată, ca în vechime. Învață-Ți pelerinii rătăcitori cu ea calea să o găsească, până când, norii și întunericul sfârșindu-se, față în față Te vor vedea.

(William W. How)

Un răspuns personal Adevărul Tău, Doamne, este hrana și băutura mea zi de zi. Sufletul meu este plin de o foame pe care doar Cuvântul Tău o poate potoli. În numele binecuvântat al lui Isus mă rog. Amin. [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.