9 Ianuarie

„Atunci te vei putea desfăta în Domnul și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov căci gura Domnului a vorbit.” (Isaia 59:14)

            Este rar creștinul care știe cu adevărat cum să-L aprecieze pe Dumnezeu, mai ales în viața sa de rugăciune. Însă cartea Psalmilor si evangheliile sunt pline de acest lucru. Hristos a făcut acest lucru adesea în prezența ucenicilor Săi, iar apostolii l-au modelat în lucrarea lor de slujire. Nimic nu mișcă inima cu mai multă bucurie decât a cânta despre excelența Dumnezeului pe care Îl slujim.

            Mă întreb dacă nu cumva nu auzim des asta fiindcă suntem doar niște creștini de tip ,,Moș Crăciun”. Așteptăm ca Dumnezeu să pregătească pomul de Crăciun și să pună daruri sub el. Îi suntem recunoscători pentru toate darurile pe care ni le-a dat și așa trebuie. Este corect și potrivit să fim recunoscători, însă acesta este felul de dragoste inferior.

            Ca și creștin trebuie să depășești această etapă și să intri în prezența lui Dumnezeu, bucurându-te de infinita Sa excelență și admirându-L așa cum este El cu adevărat. Aceasta este dragostea excelenței lui Dumnezeu, când vrei să stai în prezența Lui fiindcă ești în prezența excelenței absolut infinite.

            Dar picurii mâhnirii nu pot vreodată răsplăti, datoria de dragoste ce-o am;

            Doamne, mă dau pe mine, căci asta-i tot ce pot să fac.

(Isaac Watts)

Un răspuns personal

Doamne, vin la Tine în numele Tău scump. Dragostea mea pentru Tine mă atrage adânc în inima Ta. Nu vreau decât să mă delectez în prezența Ta, atât și nimic altceva. Amin.[1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.