Numai Domnul face rodul să crească!

„Eu am sădit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească, aşa că nici cel ce sădeşte, nici cel ce udă nu sunt nimic, ci Dumnezeu, care face să crească.” – (1 Corinteni 3:6-7)

La început, Tu ai poruncit pământului, Doamne, să dea iarbă verde, ierburi și copaci. Semințele și fructele lor au fost hrană pentru creaturile de pe pământ. Oamenilor ai dat stăpânire asupra tuturor: vegetale, animale și minerale. Trebuie să le primim cu mulțumire.

Pentru că Tu singur ești Creatorul și Făcătorul tuturor lucrurilor, noi căutăm binecuvântarea Ta. Putem planta și uda, dar Tu faci să crească recoltele. Ne rugăm ca pământul să-și dea rodul din belșug. Binecuvântează munca mâinilor noastre. Știm că nu ne hrănim singuri. Suntem oile pășunii Tale. „Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui şi turma păşunii Lui.” –( Psalmii 100:3).

Tu ne hrănești și ai grijă de cel sărac. Tu dai ploaie peste grădinile noastre și încoronezi anul cu belșugul Tău. Pașii Tăi lasă în urmă numai belșug. Faci să apară fântâni în văi și râuri să curgă printre dealuri. Pământul este plin de roadele lucrărilor Tale. „Tu faci să crească iarba pentru vite şi verdeţuri pentru nevoile omului, ca pământul să dea hrană: vin, care înveseleşte inima omului, untdelemn, care-i înfrumuseţează faţa, şi pâine, care-i întăreşte inima.” ( Psalmii 104:14-15).

Dacă acum casele noastre sunt pline de beșlug, este pentru că Tu ne-ai binecvântat. Ți-ai deschis mâna larg și am fost binecuvântați pe deplin.

 (Thomas Becon: Floarea rugăciunilor evlavioase)

Un răspuns personal

Mulțumesc, Domnul meu! Mulțumesc din plin pentru bunătatea Ta. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.