O inimă mulțumitoare

15 Decembrie

O inimă mulțumitoare

„şi ziceau: ‘Aceştia de pe urmă n-au lucrat decât un ceas, şi la plată i-ai făcut deopotrivă cu noi, care am suferit greul şi zăduful zilei.’” –(Matei 20:12)

Dumnezeu este dătătorul a tot ce avem și ce suntem.

Dacă cineva primește mai mult iar altă persoană mai puțin, ambii sunt ai lui Dumnezeu, Fără EL nu ar exista deloc binecuvântare.

Cel care primește mai mult nu ar trebui să creadă că merită sau să se creadă superior. În final, cel smerit și mulțumitor este considerat superior de cei din jur.

Dacă știm că cineva primește mai puțin, nu ar trebui să scoatem în evidență acest lucru. Acea persoană nu ar trebui să fie plină de invidie și este imperativ să fie mulțumitor în toate. Dumnezeu este Cel care știe ce este mai bine pentru fiecare dintre noi.

Astfel, cei care primesc mai puțin de la Dumnezeu pot fi liniștiți deoarece: „Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari. Şi Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt, pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.” –(1 Corinteni 1:27-29)

(Thomas a Kempis: Imitația lui Hristos)

Un răspuns personal

Unii oameni primesc mai puțin. Unii oameni primesc mai mult. Iartă-mă, Doamne, când sunt gelos pe alții. Iartă-mă când îi invidiez. Iartă-mă când râvnesc ce au ei. Tu îmi cunoști nevoile mele în detaliu și ce mi se potrivește. Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.