Umplerea golului

12 Decembrie

Umplerea golului  

 „Pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi a fost înălţat la cer.” – (Luca 24:51)

Doamne, ai hotărât să îi modelezi pe ucenicii Tăi tocmai prin faptul că L-ai luat la Tine pe Acela fără de care aceștia credeau că nu pot face nimic. Tu, dacă distrugi ceva, faci acest lucru pentru a reconstrui ceva si mai plăcut. Dacă iei ceva o faci pentru a restaura și nu a distruge. Acesta este felul Tău de a lucra în viața noastră.

Odată ce Isus s-a înălțat la Cer, ai trimis Duhul Sfânt. Uneori lipsa aduce mai multe beneficii decât a avea. Binecuvântați sunt cei care sunt lipsiți. Ferice de aceștia pentru că Duhul Sfânt și Cel care alină le va ameliora durerile și le va șterge lacrimile.

Doamne, de ce viața mea nu este plin de Duhul Tău cel Sfânt? Nu simt nimic și nu văd nimic. Sunt leneș atât spiritual cât și fizic. Firea mea este împărțită între Tine și plăceri lumești fără valoare. Unde pot găsi Duhul Tău Sfânt? Îl voi primi vreodată?

Vino. Nu este un loc mai gol decât sufeltul meu. Vino! Adu-mi pacea!

Duhul Sfânt aduce sufletului lumină și ne aduce aminte de toate învățăturile lăsate de Isus în umblarea Sa pe Pâmânt. În ele putem găsi putere și inspirație.

Dragostea ne poate învăța fără a se folosi de cuvinte. În dragoste, inima se pregătește de sacrificiu fără a aștepta nimic în schimb. Odată ce am experimentat o astfel de dragoste sfântă, nu mai avem nevoie de altfel de dragoste sau plăceri.

(François de Fénelon: Meditații și devoționale)

Un răspuns personal

O Dumnezeu, iubirea mea dintâi! Fii glorificat prin viața mea. Singura mea bucurie in viață o găsesc în Tine. Tu îmi ești totul. – François de Fénelon[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.