Pierderea de vreme

13 Decembrie

Pierderea de vreme

 „Când mâinile sunt leneşe, se lasă grinda, şi când se lenevesc mâinile, plouă în casă.” –(Eclesiastul 10:18)

Lenea este sursa cea mai comună a necazului. Paul a scris Tesalonicenilor astfel: „Căci, când eram la voi, vă spuneam lămurit: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. Auzim însă că unii dintre voi trăiesc în neorânduială, nu lucrează nimic, ci se ţin de nimicuri. Îndemnăm pe oamenii aceştia şi-i sfătuim, în Domnul nostru Isus Hristos, să-şi mănânce pâinea lucrând în linişte.” –( 2 Tesaloniceni 3:10-12).

În mod normal apa este clară și proaspătă. Dacă stă prea mult într-un pahar, de exemplu, cu timpul va începe emane un miros urât. La fel suntem și noi. Dacă nu avem nimic de făcut și dacă nu ne folosim mintea într-un mod constructiv, cu siguranță vom avea neajunsuri.

Pierderea de vreme este un factor contribuitor la mărirea numărului de condamnați din inchisori sau mulți părinți ajung să își plângă copii prea devreme. Foarte multe boli apar din această cauză.

Avem tendința de a protesta, spunând că de exemplu conducători sau oameni sus-puși nu fac mai nimic și totuși par să aibe o viață frumoasă. Dar uităm că poate grijile și poverile duse de aceștia întrec multe altele în dificultate. De exmplu, atunci când vezi un om care stă la cârma unui vapor, pare că nu ar face mare lucru și că stă aproape degeaba. Dar de fapt, munca acestora întrece în dificultate multe alte sarcini. Fără efortul acestora, munca marinarilor de pe acel vapor ar fi în zadar. La fel și cu cei aflați în poziții de conducere. Par să nu facă nimic, dar de cele mai multe ori aceștia sunt foarte activi.

(John Jewell: Expoziții pe Tesaloniceni)

Un răspuns personal

Adevărul este, Doamne, dacă nu pierdem vremea atunci se poate să fim prea ocupați. În orice caz promovăm un mod de viață care nu este după voia Ta. Arată-ne Tu cum ar trebui să muncim de fapt.  Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.