Credința- singura cale

„ Și fără credință este imposibil să-I fim plăcuți, pentru că oricine se apropie de El trebuie să creadă că El există și că îi răsplătește pe cei ce-L caută..” (Evrei 11:6)

Suntem tentați să limităm Scriptura și existența lui Dumnezeu la propria noastră înțelegere. Chiar și atunci când experiența noastră cu Dumnezeu este limitată. Cunoașterea, priceperea, știința pot fi o binecuvântare, dar oricât de importante sunt, nu se pot compara cu ceea ce este Dumnezeu. Continuă să te încrezi în propria pricepere,înțelegere și vei ajunge pe un drum greșit, vei rătăci. Credința este singura cale.

Relația personală și adâncă cu Dumnezeu nu este rezultatul înțelegerii și priceperii. „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” ( 1 Corinteni 2:9). Sufletul nostru nu poate experimenta o relație profundă cu Dumnezeu atunci când se limitează la propria înțelegere și pricepere. Credința este singura cale pentru o relație profundă.

( John of the Cross: Urcarea Muntelui Carmel)

Un răspuns personal

Doamne, nu sunt capabil să înțeleg în totalitate cum pot experimenta o relație profundă cu Tine. Ajută-mă să înțeleg că doar credința poate să facă acest lucru posibil. Sunt mulțumitor pentru priceperea care Tu ai pus-o în mine, dar îmi doresc o credință autentică.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.