Învinge răul prin bine

„Nu te lăsa învins de rău, ci învinge răul prin bine!.” (Romani 12:21)

Încercarea noastră de-a învinge răul prin bine este o adevărată luptă.

Dacă ne dorim să fim biruitori, să învingem răul prin bine, suntem chemați să demonstrăm iubire și dedicare pentru cei din jurul nostru. Doar pentru că urâm păcatul nu trebuie să doborâm, să judecăm un păcătos. Datoria noastră este să contribuim la corectarea și îndreptarea celui păcătos.

Nelegiuirea și păcatul celor din jurul nostru sunt învinse, îndreptate doar atunci când noi suntem gata să ne asumăm un rol în corectarea și îndreptarea lor. Păcatul din lume nu se sfârșește atunci când un păcătos moare, ci doar atunci când cel păcătos reușește să învingă păcatul din viață sa.

Iubește păcătosul, nu păcatul.(Guido I: Meditații)

Un răspuns personal

Doamne, pentru câte suflete am fost sprijin? Deseori am ales să îi dobor pe cei păcătoși din viața mea, nu să îi ridic. Ajută-mă să înving răul prin bine. Pentru a câștiga această luptă am nevoie de înțelepciunea Ta, de harul Tău.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.