Cunoașterea identității determină roade

25 septembrie

Cunoașterea identității determină roade

„El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:32)

Suntem atașați de lucruri lumești și prin urmare, robi ai acestora. Suntem cuprinși de agitație, dorind să dobândim suficiente lucruri încât să ne satisfacem dorințele și plăcerile. Simțim mereu că nu avem destul, iar acest lucru ne ține captivi și ne împiedică să investim în viața altora, dăruind.

Siguranța faptului că suntem copii ai lui Dumnezeu este cea care ne convinge că avem deja mai mult decât ne putem dori. Credința este singura care poate aduce pace în inimile noastre. Dragostea lui Dumnezeu este atât de mare încât umple toate golurile ființei noastre. Această siguranță a iubirii Sale necondiționate față de noi ne împlinește și ne încurajează să dăruim, la rândul nostru, și altora.

Adevărata bunătate nu se păstrează, ci se dăruiește. Ea se oferă pe sine în orice oportunitate care se ivește. Este asemenea unui pom roditor, a cărui valoare este cunoscută nu prin păstrarea roadelor bogate pe crengi, ci prin bucuria celor ce se hrănesc cu ele. (Martin Bucer: Îndrumare în dragostea creștină)

Un răspuns personal

Doamne, ajută-mă ca atunci când mă privesc în oglindă să îmi amintesc mereu că sunt un copil al Tău și că valoarea mea nu este dată de cât agonisesc, ci de dragostea Ta pentru mine. Și Te rog, Doamne, fă-mă un creștin generos, plin de bunătate și un dătător voios. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.