Rugăciunea care nu limitează

23 septembrie

Rugăciunea care nu limitează

„Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul.” (Exod 20:4)

Dumnezeu nu deține o firmă materială pe care să ne-o putem imagina. Înțelegând acest lucru, vei dobândi pacea.

Domnul are compasiune chiar și pentru cel mai nesemnificativ om de pe pământ. Oricine are acces la Tatăl prin intermediul darului minunat al rugăciunii. După cum pâinea hrănește trupul,  rugăciunea este un ospăț al minții și al sufletului.

Atunci când te rogi, nu încerca să Îl limitezi pe Dumnezeu la un chip sau o formă pe care ți le imaginezi. Dacă vrei să te rogi prin duhul, nu implica firea umană. Ea îți va diminua înțelegerea, după cum ceața îngreunează vederea.

Am auzit povestea unui om care se ruga deseori și care era pe placul Domnului. În drumul credinței, nu se întorcea nici la stânga, nici la dreapta. El a ales ca nimic să nu îl distragă de la rugăciune și de la părtășia cu Hristos. (Evagrius Ponticus: Capitole despre rugăciune)

Un răspuns personal

Doamne, realizez că nu pot explica lucruri spirituale în termeni pământești. Ajută-mă să nu Te limitez, ci să accept faptul că mintea mea nu poate cuprinde tot ce ești Tu. Mărește-mi credința, Doamne, și fă-mă un om al rugăciunii. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.