Loiali lui Dumnezeu

25 iulie

Loiali lui Dumnezeu  

„Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.” (Eclesiastul 12:13)

Adesea considerăm că este dificil să trăim o viață neprihănită, de copil al Domnului. Adevărul este că Dumnezeu ne cere un singur lucru. El ne cere să Îi fim credincioși, loiali cu adevărat.

Suntem loiali Domnului atunci când respectăm poruncile Sale. Credincioșia și loialitatea noastră sunt dovedite atunci când respectăm poruncile Domnului și când acceptăm fiecare lucrul pe care Dumnezeu îl trimite în viața noastră.

Dumnezeu, în bunătatea Sa, nu ne cere mai mult decât putem noi face. El nu ne va cere lucruri care sunt peste puterea noastră. Viața noastră este plină de activități. Dumnezeu este mulțumit atunci când noi ne ducem la bun sfârșit activitățile zilnice, având o atitudine potrivită. Când noi ne facem partea și Îl lăsăm pe Dumnezeu să facă restul, vom fi uimiți de harul Său și de lucrurile pe care le putem realiza împreună cu El: ,,Lucruri pe care chiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1Corinteni 2:9).

Căutându-L pe Dumnezeu în fiecare lucru care se ivește în viața noastră și respectând cu loialitate și credincioșie poruncile Sale, vom avea o viață neprihănită. (Jean Pierre de Caussade: Încredea totală în providența divină)

Un răspuns personal

Ajută-mă, Doamne, să accept fiecare lucru pe care Tu îl pregătești pentru mine. Îmi doresc să fiu loial și credincios poruncilor Tale în fiecare activitate din viața mea. Amin![1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.