Adevărata semnificație a postului

10 mai  

Adevărata semnificație a postului

„Eu postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate veniturile mele.” (Luca 18:12)

Viața de creștin este un lucru ce ține de interiorul ființei. E ceva personal și intim, între tine și Dumnezeu. Comportamentul tău trebuie să Îl onoreze pe Domnul, iar faptele bune pe care le faci sunt o modalitate prin care Îi mulțumești pentru lucrarea Lui în viața ta.

Postul reprezintă o abținere de la exces. Scopul său este acela de a ține în frâu trupul, pentru ca sufletul să se apropie mai ușor de Dumnezeu. Prea multă mâncare sau prea multă grijă acordată lucrurilor lumești pot împovăra sufletul, distanțându-L de Creator.

Postul nu presupune doar abținerea de la mâncare, ci ținerea în control a întreg trupului (minte, limbaj, comportament, activități). Dacă nu ai mâncat nimic toată ziua, dar nu ai petrecut nici un minut în părtășie cu Domnul, ce folos? Sau dacă ai ținut o perioadă de post, însă ți-ai permis gânduri nepotrivite și ți-ai petrecut timpul cu lucruri lumești, ce ai câștigat?

Fie că vorbim despre mâncare, obiceiuri, cuvinte sau gânduri, adevăratul post, acela care aduce roadă, presupune o abținere de la orice împiedică apropierea sufletului de Dumnezeu. (William Tyndale: Parabola)

Un răspuns personal

Doamne, vreau ca trăirea mea să fie spre slava Numelui Tău! Fie că țin post sau nu, ajută-mă să renunț la orice mă distrage de la a petrece timp cu Tine! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.